Schoolplaat The Big Five

Schoolplaat The Big Five

Gek op dieren zijn we; zowel Mosi als ik. Dat zie je overal in het interieur terug. Een grote olifantenlamp, een vogel aan het plafond, een zebra hobbelpaard en een reusachtig nijlpaard zijn nog maar een paar dan de dieren in huis. Het dolst ben ik op Afrikaanse dieren. De schoolplaat met aan de ene zijde The Big Five en aan de andere kant de voetsporen van dieren past dus ook perfect aan onze wand.

Oefenen met dieren Mosi begint de namen van de dieren al goed uit zijn hoofd te kennen en wees de olifant direct aan toen ik de plaat ophing. De buffel is tot nu toe een koe, maar nu er ene plaat hangt is dat een kwestie van tijd. Erg leuk om zo, naast de speeldiertjes die hij al heeft, ook op deze manier bezig te zijn met dieren. Nog even en dan kunnen we ook gaan oefenen met de voetafdrukken van de dieren aan de kant van de plaat.

 

De schoolplaten

De schoolplaten hebben een beetje een vintage look, waardoor je als je er niet te dicht op staat echt het idee hebt dat er een oude plaat aan de muur hangt. Maar dan wel in een conditie waarin je ze vintage niet zo snel meer zult vinden, tenminste niet voor zo’n mooie prijs als deze schoolplaten. Aan de onder en bovenkant zitten ronde houten latten, met aan de bovenkant een lintje eraan vast. Hiermee kun je de plaat mooi opbergen als je hem even niet gebruikt, bijvoorbeeld omdat je wil wisselen met één van de andere platen.

Van dino tot alfabet

Bij Villa Vrolijk zijn wel acht verschillende schoolplaten verkrijgbaar. Van werktuigen tot pooldieren en van alfabet tot haaien. En allemaal dubbelzijdig, dus je kun ze voor de afwisseling lekker omdraaien. Hou je wel van de look van de schoolplaten, maar heb je liever een poster omdat je hem bijvoorbeeld wil inlijsten. Dat kan ook. Er zijn namelijk ook vijf posters met een vintage look. Doet die van Nederland je niet aan de lagere school denken? Wat een nostalgie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *